Sambata 08 Feb 2020 - 08 Feb 2020 Au mai ramas 62 zile
  • Credite acordate: 10
  • Numar de ore: 10
  • Cost / persoana: 220 Lei
Judet: BUCURESTI
Localitate: Sector 4
Formular inscriere

Evaluarea si Consilierea Psihologica-Tehnicile CvasiProiective si Proiective

<EVALUAREA SI CONSILIEREA PERSONALA SI PSIHOLOGICA PRIN TEHNICILE PROIECTIVE > 
TEHNICILE SI TESTELE CVASI-PROIECTIVE SI PROIECTIVE
IMPORTANTA LOR IN CONSILIEREA CLIENTULUI 

(testele cvasiproiective: TV, 6PSM/P6I si Modelul BASIC PH, Testul Familiei, Testul Atomul Social-varianta de lucru unu la unu si varianta pentru grup- 4 teste proiective bazate pe tehnica povestii desenate; Povestile metaforice si Cardurile psihologice- prezentare studii caz)

MODULUL 1

COD SEAP-CPV: 80530000-8 - Servicii de formare profesionala (Rev.2)

10 credite/fiecare comisie
acordate de Colegiul Psihologilor din Romania
Comisiile: Psihologie Clinica, Psihoterapie si Psihologie Educationala si Şcolara
(psihologie educationala, consiliere scolara si vocationala; psihopedagogie speciala)

(Participarea la modulul 1/2 nu este obligatorie/conditionata de participarea la modulul 1/2.) (Cursantii pot alege sa participe si la Modulul 2 axat in principal pe tehnicile de evaluare pihometrice si testele proiective: instrumente de evaluare psihometrica; Testele proiective: Testul Persoanei cu calcularea coeficientului de maturitate mentala, Testul Familiei, Desenului liber, Fabulele Duss, CAT-TAT, Testul culorilor s.a.)

LOCALITATE/DATA:

BUCURESTI - 08 FEBRUARIE 2020

ADRESA SALII DE DESFAŞURARE
SALA - Bdul. Gheorghe Sincai, langa statia de metrou Tineretului, Bucuresti
(detalii adresa: la inscriere)

ADRESABILITATE
Cursul se adresează psihologilor clinicieni, consilierilor psihologici, consilierilor scolari, psihoterapeutilor, psihopedagogilor, consilierilor pentru dezvoltare personala, consilierilor vocationali, asistentilor sociali, studentilor, masteranzilor si altor persoane interesate de evaluarea clientului în vederea demararii proceselor de dezvoltare personală, de evaluare si cunoastere, necesara inceperii unei consilieri/psihoterapii.
Este un curs care se incadreaza in pregatirea continua profesionala a celor care au obtinut specializarea/calificarea profesionala Consilier pentru Dezvoltare personala, Consilier Vocational, Consilier pentru Orientarea in Cariera, pentru toate cadrele didactice.

CERTIFICARE

La finalul acestui curs de formare profesionala continua, se acorda:

- CERTIFICAT AUTORIZAT Colegiul Psihologilor din Romania – cu 10 credite profesionale, pentru psihologii atestati in cadrul CPR pentru fiecare dintre comisiile: Psihologie Clinica, Psihoterapie si Psihologie Educationala si Scolara (psihologie educationala, consiliere scolara si vocationala; psihopedagogie speciala),

- DIPLOMA SPECIALA de participare la curs de perfectionare profesionala continua, necesar la dosarul personal pentru cadrele didactice,

- Studentii care nu sunt inca atestati ca psihologi in cadrul Colegiului Psihologilor din Romania sau studentii de la alte specialitati, vor primi ADEVERINTA de participare 30/60 ore (aplicatia practica ulterioara si cazuistica proprie putand fi folosita ca si certificare de practica) din partea ACCDU – Phoenix.

- Ceilalti participanti care sunt absolventi, dar nu sunt atestati ca psihologi in cadrul Colegiului Psihologilor din Romania vor primi DIPLOME DE PARTICIPARE din partea ACCDU – Phoenix.

- Consilierii pentru Dezvoltare Personala, Consilierii Vocationali si alti participanti, vor primi DIPLOME DE PARTICIPARE din partea ACCDU - Phoenix. 

*** La finalul celor 2 module, Asociatia CCDU-Phoenix, va elibera o DIPLOMA DE ONOARE care va asigura absolventilor posibilitatea pe viata de a participa la aceste 2 cursuri, oriunde se vor desfasura in tara, oricare vor fi formatorii din acea perioada. Poate veti dori sa aflati informatii noi, care in mod cert vor apare de-alungul timpului in cadrul cursurilor, poate veti dori sa recapitulati pasii de aplicare ai acestor tehnici de evaluare psihometrice, cvasi-proiective, proiective si de interventie in consilierea primara, poate veti dori sa retraiti momentele de proprie descoperire, momentele de impartasire ale altor participanti in cadrul unei alte grupe.

Achizitiile sunt:
- Acces la teste specializate si la aplicarea de teste (mod de aplicare, interpretare, materiale si pregatirea necesara), parcurgerea pasilor in realizarea unei evaluari, redactarea raportului de evaluare, construirea planului de interventie
- Mapa de lucru ce cuprinde materialele necesare
- Supervizare de specialitate profesionala

TEMATICA

Te-ai intrebat cum se procedeaza in evaluarea si consilierea psihologica? Tehnicile cvasi-proiective si proiective aplicabile la copii, adolescenti dar foarte bine si la adulti, au la baza mecanismul psihologic uman, bazat pe fenomenul proiectiei sau oglindirii noastre in ceilalti. Tehnicile psihometrice vor veni si le vor completa, confirmand ceea ce putem cuprinde in cifre si interpretari deja stabilite.

La finalul Modulului 1 veti pleca cu o mapa plina de instrumente de evaluare si utile in consiliere. Modulul 1 va oferi testele cvasi-proiective si proiective, dar si un suport de curs teoretic:

1.Evaluarea Clientului; Protocol de cunoaştere şi caracterizare - ghid de observaţie şi interviu

*prezentarea unor modalitati de înregistrare a informaţiilor/rezultatelor şi a unor tehnici de construire a acestora prin adaptarea la persoana evaluată;

2. Tehnicile Cvasi-Poiective

2.1.Ce este proiectia si mecanismul psihologic al proiectiei.

2.2.Cum, cand se manifesta proiectia?

2.3.Clasificarea testelor proiective.

2.4. Aplicatii practice ale urmatoarelor tipuri de teste proiective:

2.4.1- TV - test proiectiv de identificare a calitatilor si defectelor personale si ale altor persoane-varianta scrisa si varianta desenata;

2.4.2- 6PSM/P6I si Modelul BASIC PH - teste proiective bazate pe tehnica povestii desenate in imagini, prin care se va identifica problema clientului, tipul ei dar si o prima pista a solutiilor;

2.4.3- Test CCSSR/Testul Cuibul-test cvasi-proiectiv;

2.4.4- Testul Familiei-test proiectiv;
 
2.4.5- Testul Atomul Social-test proiectiv, lucrat in 2 variante: una adresata evaluarii si consilierii individuale si una adresata lucrului cu grupul;

2.4.6- Tehnica Imageriei mentale prin Povestile metaforice - tehnica metaforei si proiectiei, prin care vom construi puntea dintre ceea ce stim si ceea ce am vrea sa stim;

2.4.7- Cardurile psihologice - tehica proiectiv-metaforică va fi tehnica surpriza de final.

2.5.- Studii de caz-model.

3. Modalitate de interpretare si de alcatuire a concluziilor de evaluare; Redactarea unor concluzii de evaluare/raport de evaluare/profil psihologic al clientului .
*ateliere de aplicaţii practice.

Cursul se desfasoara interactiv, avand ca principale scopuri: integrarea elementelor teoretice si practice prin intelegerea importantei aplicarii acestor instrumente dupa parcurgerea unui proces de autoadministrare si autocunoastere.

COST:
1 zi - 230 ron pentru studenti/masteranzi/cadre didactice/consiieri pentru dezvoltare personala, consilieri vocationali
PARTICIPANTII LA ALTE CURSURI ALE ASOCIATIEI AU REDUCERE LA 200 ron

1 zi - 250 ron pentru psihologii autorizati CPR 
PARTICIPANTII CARE SOLICITA CREDITE CPR SI AU FOST LA ALTE CURSURI ALE ASOCIATIEI AU REDUCERE LA 220 ron

IN PRETUL CURSULUI SUNT INCLUSE
Mapa cu suport de curs
Materiale de lucru
Format electronic al cursului si al materialelor
Testele si fisele de evaluare

MODALITATE DE INSCRIERE: 

Pentru inscrieri solicitati FORMULARUL SPSECIAL DE iNSCRIERE la adresa de email: comaneanu_maria@yahoo.com (detalii telefonice la 0734218855 Comaneanu Maria-Luni-Vineri, orele 09.30–18.00).


Inscrierea se considera confirmata abia dupa achitarea sumei de 50 ron din costul integral al cursului pana la data de 24.01.2020. Dupa efectuarea platii va rugam sa transmiteti e-mail. Restul sumei se achita in ziua cursului, atunci cand are loc inmanarea mapei cu documentatia de curs, materialele de lucru.
! Daca acest curs se va amana pe motivul neconstituirii grupei (lucru transmis cu cel puţin 5 zile inainte) si nu doriti sa asteptati pana la formarea grupei, suma achitata va fi restituita dupa ce veti trimite: nr. de cont, numele/prenumele titularului, cnp-ul/datele instituţiei.

Acte necesare participarii: BI/CI

Plata se face cu specificaţia: „Bucuresti E1” la:

CONT BANCAR:

ASOCIATIA CENTRUL DE COMUNICARE SI DEZVOLTARE UMANA-PHOENIX
Sediul: Str. Leopardului, nr. 23 B, sector 5, Bucuresti 
CIF: 30709765 
Contul Bancar: RO80BTRLRONCRT0296446901 
Banca: Banca Transilvania 


COORDONATOR CURS

Supervizor Profesional Psihologie Clinică și Psihopedagogie Specială, Psihologia Muncii și Psihologia Securității Naționale, Psiholog clinician principal/ Psihopedagog special Principal/Psihoterapeut specialist, Consilier pentru Dezvoltare Personala, Formator, cu o experienta de 25 de ani in domeniul psihologiei aplicate, 10 ani in formarea profesionala din domeniile de competenta ale psihologiei si dezvoltarii personale, in cadrul: Leagan de copii, Invatamant Special, Ministerul Apararii, Cabinet Individual de Psihologie, 5 Clinici Medicale, Centru de Psihologie, Dezvoltare Umana Personala si de Comunicare, Asociatii de Psihologie si multiple formari profesionale (CV-pe http://www.asociatia-phoenix.ro/despre-noi): Drd. COMĂNEANU MARIA

Invitaţi Speciali: practicieni din domeniul psihologiei generale, clinice, scolare, psihopedagogiei speciale, psihoterapiei s.a.

*Asociatia CCDU-PHOENIX isi rezerva dreptul de a-si alege si/sau pastra clientii.