Sambata 16 Mar 2019 - 16 Mar 2019 Au mai ramas 95 zile
  • Credite acordate: 10
  • Numar de ore: 10
  • Cost / persoana: 200 Lei
Judet: BUCURESTI
Localitate: Sector 1
Formular inscriere

Evaluarea Complexa Psihologica si Tehnicile CvasiProiective

<EVALUAREA COMPLEXĂ PSIHOLOGICĂ și TEHNICILE PROIECTIVE >
TEHNICILE SI TESTELE CVASI-PROIECTIVE ȘI IMPORTANȚA LOR ÎN EVALUAREA ȘI CONSILIEREA CLIENTULUI

(testele cvasiproiective: T3P, 6PSM si Modelul BASIC PH, Testul Atomul Social-varianta de lucru pentru individual și varianta pentru grup- 4 teste proiective bazate pe tehnica povestii desenate; Povestile metaforice și Cardurile psihologice- prezentare studii caz)

MODULUL 1

COD SEAP-CPV: 80530000-8 - Servicii de formare profesionala (Rev.2)

10 credite/fiecare comisie
acordate de Colegiul Psihologilor din România
Comisiile: Psihologie Clinica, Psihoterapie si Psihologie Educationala si Şcolara
(psihologie educationala, consiliere scolara si vocaționala; psihopedagogie speciala)

(Participarea la modulul 1/2 nu este obligatorie/conditionată de participarea si la modulul 1/2.) (Cursantii doritori sa continue aceasta tematica pot alege să participe și la Modulul 2 axat in principal pe tehnicile de evaluare pihometrice si testele proiective: instrumente de evaluare psihometrică; Testele proiective: Testul Persoanei cu calcularea coeficientului mental, Testul Familiei, Desenului liber, Fabulele Duss, CAT-TAT, Testul culorilor s.a.)

LOCALITATE/DATA:

BUCUREȘTI - 16.MARTIE.2019

ADRESABILITATE
Cursul se adresează studentilor, masteranzilor, psihologilor clinicieni, consilierilor psihologici, consilierilor scolari, psihoterapeutilor, asistentilor sociali, psihopedagogilor, consilierilor pentru dezvoltare personala, consilierilor vocaționali si oricaror altor persoane interesate de evaluarea clientului in vederea demararii proceselor de dezvoltare personala, de evaluarea clinica necesara inceperii unei terapii cu clientul copil, adolescent si adult. Este un curs potrivit pregatirii celor care au obtinut specializarea/calificarea profesionala Consilier pentru Dezvoltare personala, Consilier Vocational, Consilier pentru Orientarea in Cariera, invatatori, educatoare, tuturor celor interesati de aceste subiecte.

CERTIFICARE
Acest curs nu ofera la final o diploma prin care se dobandeste o competenta profesionala.

Este un curs de formare continua, astfel, ca la final, se acorda:

- CERTIFICAT AUTORIZAT Colegiul Psihologilor din Romania – cu 10 credite profesionale, pentru psihologii atestati in cadrul CPR pentru fiecare dintre comisiile: Psihologie Clinica, Psihoterapie si Psihologie Educationala si Scolara (psihologie educationala, consiliere scolara si vocationala; psihopedagogie speciala),

- DIPLOMĂ SPECIALA de participare la curs de perfectionare profesionala continua, necesar la dosarul personal pentru cadrele didactice,

- Studentii care nu sunt inca atestati ca psihologi in cadrul Colegiului Psihologilor din Romania sau studentii de la alte specialitati, vor primi ADEVERINTA de participare 30/60 ore (aplicatia practica ulterioara si cazuistica proprie putand fi folosita ca si certificare de practica) din partea ACCDU – Phoenix.
Ceilalti participanti care sunt absolventi, dar nu sunt atestati ca psihologi in cadrul Colegiului Psihologilor din Romania vor primi DIPLOME DE PARTICIPARE din partea ACCDU – Phoenix.

- Consilierii pentru Dezvoltare Personala, Consilierii Vocationali si alti participanti, vor primi DIPLOME DE PARTICIPARE din partea ACCDU - Phoenix.

*** La finalul celor 2 module, Asociația CCDU-Phoenix, va elibera o DIPLOMĂ DE ONOARE care va asigura absolvenților posibilitatea pe viață de a participa la aceste 2 cursuri, oriunde se vor desfășura în țară, oricare vor fi formatorii din acea perioadă. Poate veți dori să aflați informații noi, care în mod cert vor apare de-alungul timpului în cadrul cursurilor, poate veți dori să recapitulați pașii de aplicare ai acestor tehnici de evaluare psihometrice, cvasi-proiective, proiective și de intervenție în consilierea primară, poate veți dori să retrăiți momentele de proprie descoperire, momentele de împărtășire ale altor participanți în cadrul unei alte grupe.

Achizitiile sunt:
- Acces la teste specializate si la aplicarea de teste (mod de aplicare, interpretare, materiale si pregatirea necesara), parcurgerea pasilor in realizarea unei evaluari, redactarea raportului de evaluare, construirea planului de interventie
- Mapa de lucru ce cuprinde materialele necesare
- Supervizare de specialitate profesionala

TEMATICĂ

1. Evaluarea Clientului; Protocol de cunoaştere şi caracterizare - ghid de observaţie şi interviu

*prezentarea unor modalitati de înregistrare a informaţiilor/rezultatelor şi a unor tehnici de construire a acestora prin adaptarea la persoana evaluată;

2. Tehnicile Cvasi-Poiective

2.1.Ce este proiectia si mecanismul psihologic al proiectiei.
2.2.Cum, cand se manifesta proiectia?
2.3.Clasificarea testelor proiective.

2.4. Aplicatii practice ale urmatoarelor tipuri de teste proiective:

- T3P - test proiectiv de identificare a calitatilor si defectelor personale si ale altor persoane;

-6PSM si Modelul BASIC PH - teste proiective bazate pe tehnica povestii desenate in imagini, prin care se va identifica problema clientului, tipul ei dar si o prima pista a solutiilor;

- Testul Familiei; 

- Testul Atomul Social, lucrat in 2 variante: una adresata evaluarii si consilierii individuale si una adresata lucrului cu grupul;

- Tehnica Imageriei mentale prin Povestile metaforice - tehnica metaforei prin care vom construi puntea dintre ceea ce stim si ceea ce am vrea sa stim;

- Cardurile psihologice - va fi tehnica surpriza de final;

3. Modalitate de interpretare si de alcatuire a concluziilor de evaluare; Redactarea unor concluzii de evaluare/raport de evaluare/profil psihologic al clientului .
*ateliere de aplicaţii practice

4. Trasarea obiectivelor de lucru pe termen scurt si pe termen lung prin realizarea unui program de interventie
*depistarea şi stabilirea în urma evaluării a nivelului de dezvoltare a clientului pe toate ariile psihologice evaluate, evidenţierea celor deficitare şi stabilirea unor finalităţi terapeutice.

5. Studii de caz-model.

Cursul se desfasoara interactiv, avand ca principale scopuri: integrarea elementelor teoretice si practice prin intelegerea importantei atitudinii si stilului propriu terapeutic, dobandirea abilitatilor practice de lucru a diferitelor tehnici si metode de lucru terapeutic
Perioada de desfasurare se va stabili in functie de inscrieri.

COST:
1 zi - 230 ron pentru studenti/masteranzi/cadre didactice/consiieri pentru dezvoltare personala, consilieri vocationali
PARTICIPANȚII LA ALTE CURSURI ALE ASOCIAȚIEI AU REDUCERE LA 200 ron

1 zi - 250 ron pentru psihologii autorizati CPR
PARTICIPANȚII CARE SOLICITĂ CREDITE CPR ȘI AU FOST LA ALTE CURSURI ALE ASOCIAȚIEI AU REDUCERE LA 220 ron

IN PRETUL CURSULUI SUNT INCLUSE
Mapa cu suport de curs
Materiale de lucru
Format electronic al cursului si al mai multor materiale teoretice
programe de interventie individualizate si practice-scale
Teste si fise de evaluare


Pentru inscrieri solicitați FORMULARUL SPSECIAL DE ÎNSCRIERE la adresa de email: comaneanu_maria@yahoo.com (detalii telefonice la 0734218855 Comaneanu Maria)

DATA LIMITĂ ÎNSCRIERE:

Înscrierea se consideră confirmată abia după achitarea unui avans (50 ron) din costul integral al cursului până la data de 04.03.2019 (şi anunţarea în mod individual a acestui lucru prin e-mail pentru a putea verifica şi trimite confirmarea finală de înscriere).
Cealaltă parte din cost, se achită în prima zi a cursului, atunci când are loc înmânarea mapei cu documentaţia de curs, materialele de lucru.
Achitarea acestui avans are o raţiune pur organizatorică → certitudinea formării grupei, pregătirea echipei asociaţiei cu mape, diplome, sală.
! Dacă acest curs se va amâna pe motivul neconstituirii grupei (lucru transmis cu cel puţin 5 zile înainte) şi nu se doreşte păstrarea plăţii avansului, acesta va fi restituit după ce se trimite: un nr. de cont, numele/prenumele, cnp-ul/datele instituţiei, pentru returnare prin internet banking.

Acte necesare participării: BI/CI

Plata se face cu specificaţia: „Bucuresti E1” la:

CONT BANCAR:

ASOCIATIA CENTRUL DE COMUNICARE SI DEZVOLTARE UMANĂ-PHOENIX
Sediul: str. Şos. Vitan-Bârzeşti, nr. 5-7, sector 4, București
CIF: 30709765
Contul Bancar: RO80BTRLRONCRT0296446901
Banca: Banca Transilvania


COORDONATOR CURS

Psiholog clinician principal/ Psihopedagog principal/Psihoterapeut specialist/Supervizor psihologie clinica si psihopedagogie speciala - Comaneanu Maria

Invitaţi Speciali: practicieni logopezi şi psihodiagnosticieni, din domeniul activităţii logopedice şi de psihodiagnoză a copiilor normali şi copiilor cu cerinţe speciale, din domeniul psihologiei şcolare, psihologiei clinice.

*Asociația CCDU-PHOENIX își rezervă dreptul de a-și alege și/sau păstra clienții.