Duminica 23 Iun 2019 - 23 Iun 2019 Inscrierile s-au incheiat
  • Credite acordate: 10
  • Numar de ore: 10
  • Cost / persoana: 200 Lei
Judet: BUCURESTI
Localitate: Sector 1
Formular indisponibil
Curs M2-Evaluare Complexa-Raport Psihologic-Plan Interventie-Aplicatii Metrico-Proiective Buc 06.19

Curs-M2-Evaluare Complexa-Raport Psihologic-Plan Interventie-Tehnici Psihometrice si Proiective

<EVALUAREA COMPLEXA PSIHODIAGNOSTICA SI PSIHOPEDAGOGICA - ALCATUIREA RAPORTULUI/PROFILULUI PSIHOLOGIC SI PLANUL DE INTERVENTIE PERSONALIZAT>
EVALUAREA PRIN TEHNICI PSIHOMETRICE SI TEHNICI PROIECTIVE
MODUL 2

*CURSUL POATE FI ACHIZITIONAT SI DIN CATALOGUL SEAP - COD SEAP-CPV: 80530000-8 - Servicii de formare profesionala (Rev.2)

Acest curs se va sustine pe tot parcursul anului la o data ulterioara definitivarii formarii grupei şi de comun acord cu participanţii.De asemenea, poate fi sustinut in orice localitate, cu conditia formarii unei grupe de minim 15 cursanti (pentru alte localitati decat Bucuresti, la taxa cursului se va adauga un cost suplimentar minim de deplasare, variabil in functie de localitate si nr. de participanti).
10 credite/fiecare comisie
acordate de Colegiul Psihologilor din Romania
Comisiile: Psihologie Clinica, Psihoterapie si Psihologie Educationala si Scolara
(psihologie educationala, consiliere scolara si vocationala; psihopedagogie speciala)

(Participarea la modulul 1/2 nu este obligatorie/conditionata de participarea la modulul 1/2.) 

(Persoanele interesate, pot alege sa participe si la Modulul 1, in cadrul caruia se va discuta despre tehnicile si testele cvasiproiective: T3P, 6PSM si Modelul BASIC PH, Testul de asociere, Testul Atomul Social-varianta de lucru pentru individual si varianta pentru grup- 4 teste proiective bazate pe tehnica povestii desenate; Povestile metaforice si Cardurile psihologice- prezentare studii caz)

LOCALITATEA/DATA:

BUCURESTI - 23.IUNIE.2019

ADRESABILITATE
Cursul se adresează psihologilor clinicieni, consilierilor psihologici, consilierilor scolari, psihoterapeutilor, psihopedagogilor speciali, consilierilor pentru dezvoltare personala, consilierilor vocationali, asistentilor sociali, studentilor, masteranzilor si altor persoane interesate de evaluarea clientului în vederea demararii proceselor de dezvoltare personală, de evaluare si cunoastere, necesara inceperii unei consilieri/psihoterapii.
Este un curs care se incadreaza in pregatirea continua profesionala a celor care au obtinut specializarea/calificarea profesionala Consilier pentru dezvoltare personala, Consilier vocational, Consilier pentru orientarea in cariera, pentru toate cadrele didactice.


CERTIFICARE: 
La final, se acorda:

- CERTIFICAT AUTORIZAT Colegiul Psihologilor din Romania – cu 10 credite profesionale, pentru psihologii atestati in cadrul CPR pentru comisiile: Psihologie Clinica, Psihoterapie si Psihologie Educationala si Scolara (psihologie educationala, consiliere scolara si vocationala; psihopedagogie speciala),

- DIPLOMA SPECIALA de participare la curs de perfectionare profesionala continua, necesar la dosarul personal pentru cadrele didactice,

- Studentii care nu sunt inca atestati ca psihologi in cadrul Colegiului Psihologilor din Romania sau studentii de la alte specialitati, vor primi ADEVERINTA de participare 30/60 ore (aplicatia practica ulterioara si cazuistica proprie putand fi folosita ca si certificare de practica) din partea ACCDU – Phoenix.

- Ceilalti participanti care sunt absolventi, dar nu sunt atestati ca psihologi in cadrul Colegiului Psihologilor din Romania vor primi DIPLOME DE PARTICIPARE din partea ACCDU – Phoenix.

- Consilierii pentru Dezvoltare Personala, Consilierii Vocationali si alti participanti, vor primi DIPLOME DE PARTICIPARE din partea ACCDU - Phoenix. 

*** La finalul celor 2 module, Asociatia CCDU-Phoenix, va elibera o DIPLOMA DE ONOARE care va asigura absolventilor posibilitatea pe viata de a participa la aceste 2 cursuri, oriunde se vor desfasura in tara, oricare vor fi formatorii din acea perioada. Poate veti dori sa aflati informatii noi, care in mod cert vor apare de-alungul timpului in cadrul cursurilor, poate veti dori sa recapitulati pasii de aplicare ai acestor tehnici de evaluare psihometrice, cvasi-proiective, proiective si de interventie in consilierea primara, poate veti dori sa retraiti momentele de proprie descoperire, momentele de impartasire ale altor participanti in cadrul unei alte grupe. 


TEMATICA:

La finalul Modulului 2 mapa dvs. va cuprinde atat de multe teste si instrumente incat veti ramane surprinsi si veti avea posibilitatea de a va intampina clientii cu materiale noi.
Veti avea un suport de curs despre:

1. Evaluarea Complexa Psihodiagnostica şi Psihopedagogica- Tehnicile si Testele Psihometrice.

* prezentarea unui model şi ghid cadru de inregistrare a informaţiilor/rezultatelor şi prezentarea unor tehnici de construire a acestora prin adaptarea la persoana evaluata pentru alcatuirea dosarului clientului:

6 fise model de inregistrare a informatiilor/rezultatelor evaluarii:

1.1-Acordul si Contractul Psihologic/Psihopedagogic - individual;

1.2- Acordul si Contractul Psihologic/Psihopedagogic - de grup;

1.3- Fisa anamnestica/cunoastere pentru copil;

1.4- Fisa de cunoastere si caracterizare pentru adolescent si adult,

1.5- Fisa insemnari sedinte consiliere;

1.6- Fisa- Raport de Cunoastere si Caracterizare sau Raport de Psihodiagnostic.

2. Prezentare si aplicare de instrumente psihometrice, modalitate de lucru si interpretare:

6 teste psihometrice

2.1- Test de evaluare a temperamentului, ca latura a personalitatii neschimbabila dar educabila;

2.2- Teste de evaluare a nivelului stimei de sine si imaginii de sine;

2.3- Test de evaluare a competenţei interpersonale şi atitudinale/comportamentale;

2.4- Scala-Harta psihopedagogica a atitudinilor şi comportamentelor;

2.5- Fisa de depistare a tulburarilor de comportament;

2.6- Scala de acceptare a celorlalti

3. Prezentare si aplicare de instrumente de evaluare psihologica proiective, modalitate de lucru si interpretare:

2 teste proiective (manual+fise):

3.1- Testul Goodenough - Aplicarea desenului persoanei umane ca test de inteligenta sub forma desenului D.A.M. (,,Draw a man” – testul Omuletului/Persoanei) abordand atat aspectul psihometric al probei (posibilitatea de a determina gradul de dezvoltare in functie de aptitudinile de a desena o persoana), cat si importanta acestuia in evaluarea psihologica de tip proiectiv

3.2- Fabulele DUSS - un altfel de instrument care ne permite sa aducem la lumina bazele ascunse si inconstiente ale anumitor comportamente manifeste, prin intermediul caruia pot fi identificate complexele inconstiente, probleme neexprimate sau manifestate.

Vom lucra si veti mai cunoaste alte 4 teste proiective ca:

3.3- T.A.T. Testul de Aperceptie Tematica, sau TAT, ca o trecere de la tehnicile psihometrice de mai sus catre cele proiective care urmareste sa evalueze modelele de gandire, atitudinile fata de sine si fata de ceilalti, capacitatea observationala si raspunsurile emotionale ale subiectului la un material structurat.

3.4- C.A.T. Testul Aperceptiei pentru Copii (TAC), este versiunea pentru varste cuprinse intre 3 si 10 ani cunoscutului TAT si vizeaza investigarea personalitatii prin intermediul semnificatiilor psihodinamice provenind din interpretarea unor stimuli perceptivi standardizati;

3.5- Testul Lusher - Limbajul culorilor: sau “proiectia cromatica“-stabilirea unui profil psihologic doar prin aceasta tehnica;

3.6 -Cardurile psihologice.

Deci, Modulul 2 va va aduce cunoasterea a: 6 fise model de inregistrare, 6 teste psihometrice si 6 teste proiective+ suport teoretic al cursului.

COST:

1 zi - 230 ron pentru studenti/masteranzi/cadre didactice/consiieri pentru dezvoltare personala, consilieri vocationali
PARTICIPANTII LA ALTE CURSURI ALE ASOCIATIEI AU REDUCERE LA 200 ron

1 zi - 250 ron pentru psihologii autorizati CPR 
PARTICIPANTII CARE SOLICITA CREDITE CPR SI AU FOST LA ALTE CURSURI ALE ASOCIATIEI AU REDUCERE LA 220 ron

IN PRETUL CURSULUI SUNT INCLUSE
Mapa cu suport de curs
Materiale de lucru
Format electronic al cursului si al materialelor
Teste si fise de evaluare

MODALITATE DE INSCRIERE: 

Pentru inscrieri solicitati FORMULARUL SPECIAL DE INSCRIERE la adresa de email: comaneanu_maria@yahoo.com (detalii telefonice la 0734218855 Comaneanu Maria-Luni-Vineri, orele 09.30–18.00).

Inscrierea se considera confirmata abia dupa achitarea sumei de 50 ron din costul integral al cursului pana la data de 20.06.2019. Dupa efectuarea platii va rugam sa transmiteti e-mail. Restul sumei se achita in ziua cursului, atunci cand are loc inmanarea mapei cu documentatia de curs, materialele de lucru.
! Daca acest curs se va amana pe motivul neconstituirii grupei (lucru transmis cu cel puţin 5 zile inainte) si nu doriti sa asteptati pana la formarea grupei, suma achitata va fi restituita dupa ce veti trimite: nr. de cont, numele/prenumele titularului, cnp-ul/datele instituţiei.
Acte necesare participarii: BI/CI

Plata se face cu specificatia: „Bucuresti E2” la:

CONT BANCAR:

ASOCIATIA CENTRUL DE COMUNICARE SI DEZVOLTARE UMANA-PHOENIX
Sediul: Str. Leopardului, nr. 23 B, sector 5, Bucuresti 
CIF: 30709765 
Contul Bancar: RO80BTRLRONCRT0296446901 
Banca: Banca Transilvania 

COORDONATOR CURS: 

COMANEANU MARIA - Psiholog clinician principal/ Psihopedagog special Principal/Psihoterapeut specialist/Supervizor profesional psihologie clinica si psihopedagogie speciala (dar si psihologia muncii, organizaționala; psihologia apararii si securitatii nationale), cu o experienta de 25 de ani in domeniul psihologiei aplicate, in cadrul: Leagan de copii, Invatamant Special, Ministerul Apararii, Cabinet Individual de Psihologie, 5 Clinici Medicale, Centru de Psihologie, Dezvoltare Umana Personala si de Comunicare, Asociatii de Psihologie si multiple formari profesionale (CV-pe http://www.asociatia-phoenix.ro/despre-noi)

Invitaţi Speciali: practicieni din domeniul psihologiei generale, clinice, scolare, psihopedagogiei speciale, psihoterapiei s.a.

*Asociatia CCDU-PHOENIX isi rezerva dreptul de a-si alege si/sau pastra clientii.