Sambata 07 Oct 2017 - 08 Oct 2017 Acest curs s-a incheiat
  • Credite acordate: -
  • Numar de ore: 200
  • Cost / persoana: 4150 Lei
  • Tematica: Descarca
Judet: BUCURESTI
Localitate: Sector 1
Formular inscriere
Formare consiliere transpersonala

Formare-Consilier transpersonal prin metodologia biotransenergeticii

FORMARE de 2 ani

sustinut de „Institutul Integral Transpersonal ITI-Scoala de formare in Psihoterapia Transpersonala” Italia, Milano

Formarea este acreditata de FAIP (Federatia Asociatiilor de Psihoterapie din Italia) si EUROTAS – Asociatia Europeana Transpersonala (recunoastere Europeana)

CERTIFICAREA este multipla si facuta de:
AUTORITATEA NATIONALA A CALIFICARILOR DIN ROMÂNIA - Certificatul eliberat de ”Asociaţia Centrul de Comunicare şi Dezvoltare Umană-Phoenix”, vă
va da posibilitatea profesării sub o formă juridică acceptată în România
FAIP (Federaţia Asociaţiilor de Psihoterapie din Italia)
EUROTAS- Asociaţia Europeană Transpersonală.
Asociatia Centrul de Comunicare si Dezvoltare Umana-Phoenix, Romania
Institutul Integral Transpersonal ITI – Scoala de formare in psihoterapie Transpersonala, Italia

CERINTE

absolventi de studii superioare finalizate

PERIOADA FORMARE

2 ANI (200 ore/an)

INSCRIERI

programare interviu la 0734218855 sau email comaneanu_maria@yahoo.com
pentru inscrieri completati FORMULARUL !

Calea Formarii in Consiliere Transpersonala prin Metodologia Biotransenergeticii este indicata pentru oricine vrea sa faca o calatorie catre cunoasterea propriei naturi adevarate.

Pier Luigi Lattuada – Biotransenergetica

Formarea in Consiliere Transpersonala este adresata tuturor persoanelor cu studii superioare finalizate, celor care functioneaza in relatiile de vindecare si de ingrijire chiar daca nu sunt medici sau psihologi, celor care isi desfasoara activitatea in domeniul terapiilor alternative, complementare, integrate, consilierilor pentru dezvoltare personala, celor care doresc sa experimenteze si aprofundeze abordarea transpersonala, in particular

METODOLOGIA BIOTRANSENERGETICA-BTE

BTE aminteste despre calatoria noastra spre stapanirea experientei interioare, acea calatorie care nu are un final.

Intentia Metodologiei Biotransenergetica – BTE este tripla

Furnizeaza Consilierului Transpersonal o abordare cuprinzatoare care sa includa o viziune mai ampla despre om si sistemele in care acesta este conectat. Fiinta umana, prin urmare, este vazuta ca fiind conceputa pe mai multe nivele, iar BTE ofera in acelasi timp hartile, cat si metodologia de lucru si transformare, nu numai a nivelurilor fizice, emotionale si mentale, dar si a nivelurilor energetice, spirituale.

Metodologia BTE este bazata pe experientele de explorare a dimensiunilor interioare ale constiintei, de participare si de partajare a acesteia, cu intentia de a realiza si constientiza ca ea se regaseste in dimensiunea cea mai autentica a inimii, acea dimensiune aflata deasupra proceselor de gandire ale mintii obisnuite.

Formarea in Consiliere Transpersonala prin Metodologia BTE formeaza stilul personal si profesional, valorizand propriile capacitati, talente, ducand la implinirea procesului de individuare ce permite descoperirea propriului rost in lume, in contextele socio-culturale si profesionale.

Aceasta Metodologie este rezultata din MODELUL dat de Miscarea Transpersonala, care pentru mai multe decenii se dezvolta in diferite domenii ale cunoasterii, in special in psihologie si pedagogie, medicina si etno-psihiatrie, antropologie si arte, devevnind o noua miscare de gandire.

Termenul de” transpersonal” a fost pentru prima oara folosit si introdus in psihologie de Abraham Maslow in 1968, in lucrarea “Toward a Psychology of Being” (“Spre o psihologie a fiintarii”) si desemneaza acele domenii, parti ale psihicului omenesc aflate dincolo de ceea ce percepem in mod obisnuit drept o ”persoana”.

Acest termen este echivalent cu acela de” spiritual” si a fost folosit pentru a introduce in limbajul academic notiuni pana atunci refuzate de cercetarea stiintifica, ca apartinand misticismului. Psihologia transpersonala poate fi inteleasa ca o contopire a intelepciunii traditiilor spirituale ale lumii cu invatamintele psihologiei moderne.

Domeniile transpersonale ale psihicului sunt accesibile in stari de constiita largita. Ele sunt cunoscute de toate traditiile mistice si metafizice.

Astfel,” terapiile transpersonale” desemneaza toate acele mijloace, tehnici, sisteme de credinte cu aplicatii practice, „tehnologii ale sacrului” cum le numea Mircea Eliade, care exploateaza dimensiunea terapeutica a reconectarii fiintei omenesti la adevaratele sale origini si dimensiuni. Insa nu este vorba deci despre o terapie in sensul clasic al cuvantului, ci despre efectul terapeutic al relationarii noastre cu diferitele niveluri ale fiintei noastre si cu cele ale Universului.

Aceasta miscare este astazi sustinuta de achizitii ale fizicii moderne, de o ampla cercetare privind starile de constiinta si traditiile antice spirituale bazate pe meditatie si se ocupa nu numai de problemele individului, dar mai ales de potentialul si calitatile sale cele mai elevate.
In cercetarea sa, Miscarea Transpersonala integreaza experienta gandirii stiintifice occidentale cu cea a traditiilor mistice bazate pe meditatie, si cu cel al practicilor shamanice, bazate pe contactul direct cu fortele naturii.

Aceasta este Miscarea Transpersonala, intemeiata pe ipotezele noilor stiinte si pe traditiile stravechi, axandu-se asupra a ceea ce Bohm numeste “o intelegere a noii ordini”, ca produs al stapanirii experientei interioara si ca rezultatul al intelegerii.

VIZIUNEA Metodologiei Biotransenergetica-BTE

Este o viziune asupra lumii intregi, “originale”, in conformitate cu cea minerala, vegetala, animala si umana, lumea subtila a spiritului, cu Divinitatea care exista in ele si fiecare pentru celalalt. Viziunea este integrala, pentru stabilirea unei noi stiinte si o noua epistemologie bazata pe stapanirea experientei interioare, prin participare si schimb. De asemenea, are in vedere lucrul cu cele mai bune calitati umane, cum ar fi: iubirea, compasiunea, constientizarea, responsabilitatea, increderea, acceptarea.

Aceasta abordare globala nu inseamna a face un pic din tot ceea ce multi cred si un set de tehnici integrate, ci mai degraba de a avea o perspectiva cuprinzatoare. Un aspect exprimat este prin modul de a face, de a recunoaste si de a invata sa realizeze potentialul creativ, de spargere a evolutiei pe care fiecare eveniment, criza, simptom, problema sau suferinta o contine in sine.

Biotransenergetica este un act poetic, intentia sa este sa invete omul sa recunoasca sfintenia impulsului creator de viata in toate formele sale si in conformitate cu legile sale.

Biotransenergetica este o disciplina psiho-spirituala conceputa la inceputul anilor ’80, datorita unei povesti de iubire intre Pier Luigi Lattuada, psihoterapeut medical si Marlene Silveira, psiholog, psihoterapeut. De atunci, au trecut mai mult de 30.000 de ore de lucru in clinica, la Centrul Om Milano, unde Pier Luigi Lattuada a perfectionat modelul teoretic si sistemul de operare, creand o metodologie bazata pe filosofia perena a traditiilor spirituale antice si sustinuta de cele mai recente descoperiri ale noii stiinte, de cercetare privind starile de constiinta, viziunea integrala a Gnozei si Transpersonala.

Consilierul Transpersonal BTE este un Consilier Biotransenergetic care nu face planuri pentru clientiii sau elevii lor, accentul muncii lui fiind mai degraba pus pe directia pe care o pot da acestora pentru ca ei sa poata continua.

Continutul prin care Biotransenergetica actioneaza este fenomenologia starilor de constiinta din interior prin experiente participative. Conceptul de “constiinta din interior prin experiente participative” defineste un set de experiente personale cum ar fi: sentimente, stari de spirit, emotii, dorinte, nevoi, ganduri, amintiri, imagini, intuitii, experiente transpersonale ca perceptii extra- senzoriale, experiente spirituale, mistice, viziuni arhetipale, vise mitologice, revelatii, intelegeri, deschiderei ale inimii, stari non – ordinare ale constiintei, experiente aproape de moarte, etc.

Consilierul specializat in orientarea Transpersonala si in Biotransenergetica dobandeste abilitati pentru a ajuta clientul sau elevul, folosind un model teoretic si un set de practici derivate din discipline spirituale transpersonale, cum ar fi: meditatia, cantecele, dansurile, exercitiile de respiratie, exercitiile psihofizice si ceremoniile rituale, vizualizarile, etc.

Acest proces de formare, de lunga durata, permite o explorare initiala a lumii proprii interioare presarata cu sentimente, emotii, perceptii fara sens aparent dar care duc la analiza si eliberarea treptata a istoriei personale, pentru a trece prin experiente de transformare radicala si de acces la dimensiunea transpersonala, acel loc al calitatilor spirituale si numit “adevarata natura”.

Formarea in Consiliere Transpersonala ofera cadrul, mijloacele viziunii transpersonale de a invata sa citim evenimentele. Astfel, o depresie, pentru Consilierul Transpersonal Biotransenergetic inseamna o separare de dimensiunea sacra a existentei si o anxietate, anxietatea fata de viata este interpretata de acesta ca o traire ce vine din aparitia unui arhetip care cere sa fie recunoscut si onorat.

Consilierea Transpersonala Biotransenergetica este mai presus de toate o calatorie care insoteste individul cu el insusi, oferind oportunitati si instrumente pentru a se schimba si a gestiona schimbarea.

Din punct de vedere profesional acesta este caracterizat prin dobandirea de competente adecvate pentru a stabili cu clientii sai o relatie de consiliere. Relatia de consiliere este structurata ca o relatie non-directiva bazata pe ascultare activa si empatica, care, intr-o atmosfera de grija si respect, se concentreaza pe “client” cu nevoile sale, pe sporirea potentialului acestuia de modificare, pe capacitatea de a identifica pentru el insusi raspunsuri care modifica situatia sa existentiala, care largesc viziunea sa asupra lumii si, astfel, abilitatea acestuia de a alege.

O sarcina speciala a consilierului transpersonal BT este de a ghida clientii in pasii delicati ai evolutiei constiintei. El este cel ce pune pe drum clientul, il duce intr-o excursie in care va parasi treptat problemele personale, se va aventura in noi teritorii arhetipale in care locuieste dimensiunea sensului existential, experientei spirituale, calitatile adevarat umane, hipersensibilitatea si starile non-ordinare de constiinta.

Caracteristicile Consilierului Transpersonal Biotransenergetic

Stapanirea de experienta interioara (capacitatea de explorare extatica a starilor de constiinta, de cunoastere a dimensiunii transpersonale)
Constientizarea si dragostea plina de compasiune (contactul permanent, aici si acum, spre binele clientului)
Depasirea istoriei personale (libertatea de a cunoaste, de plinatate emotionala)
Transidentificarea si intelegerea empatica (stapanirea de transa)
Curajul imperfectiunii (capacitatea de a accepta ca poti face greseli)
Atitudinea sacrului (incredere, smerenie si devotiune)
Responsabilitatea si vointa creatoare
Participarea si impartirea cu si intre celalalt si mediul inconjurator

Atributiile Consilierului Transpersonal Biotransenergetic

Responsabilitate (acceptare a libertatii individuale)
Vointa de a crea (ca potential de crestere)
Acceptarea unicitatii ( de a deveni ceea ce este)
Entelechia (entelechy): curajul de a realiza propriul lor sine adevarat
Unitatea intre nivelurile lor constiente si inconstiente
Angajamentul evolutiv pentru binele comun
Eliberarea de vinovatie, afirmare de tensiune spirituala si acceptare a diferentei dintre lucrurile asa cum sunt si asa cum ar trebui sa fie
Restaurarea atitudinilor si modelelor de comportament ale individului
Utilizarea creativa a influentelor mediului familial si social din istoria personala
Dezvoltarea empatiei, crearea de constientizare, de transfer si de influenta reciproca
Dezvoltarea gradului de constientizare a experientei interioare
Dezvoltarea iubirii pline de compasiune, prin participare si impartasire

Sarcinile Consilierului Transpersonal Biotransenergetic

Asculta obiectiv
Ajuta clientul sa “marturiseasca”
Ajuta clientul sa inteleaga si sa onoreze natura proprie
Asista clientul in calatoria sa spre realizarea potentialului lor creativ si psiho-spiritual
Furnizeaza contexte care ajuta sa “dizolve” problemele intr-o noua viziune despre sine, despre altii si lume

Cine este Consilierul Transpersonal Biotransenergetic

In interiorul fiecarui medic, psiholog, asistent medical, profesor, educator, terapeut, director, artist, barbat si femeie este o fiinta umana vie, care de multe ori neglijeaza sau ascunde partea lui cea mai adevarata
Calea Biotransenergeticii poate insoti, cu constientizare si compasiune, pe fiecare dintre noi prin padurea intunecata a istoriei personale, a nasterii si mortii, pe cai ale trezirii fara sfarsit

Formarea in Consiliere Transpersonala Biotransenergetica

Furnizeaza consilierului teorii eficiente si inovatoare, ca modele de sanatate si practica terapeutica.

Aceasta permite, de asemenea, celui ce se formeaza sa ajunga sa stapaneasca instrumente pentru: facilitarea proceselor de vindecare intrinseca a corpului/organismului, de mentinere a sanatatii, prevenire a bolilor, educare a sanatatii si a capacitatii de auto-vindecare, incurajare a recunoasterii propriei capacitati de rezolutiei prin potentialul creativ al simptomelor, influentare a activitatii biochimice a organismului prin stapanirea atitudinii lor mentale si starii de constiinta, dezvoltare a inteligentei emotionale si eliminare a elementelor de identificare cu istoria personala, consolidare a dimensiunii lor spirituale si constientizare a adevaratei lor naturi aflate in inima, eliberare a expresiei creatoare a propriilor lor talente, stapanire a propriilor stari de constiinta si a abilitatii de a explora dimensiunile transpersonale ale psihicului.

INSCRIEREA si INREGISTRAREA la Formarea in Consiliere Transpersonala Biotransenergetica

Inscrierea la programul de formare se face dupa parcurgerea unui interviu de selectie sustinut cu presedintete Asociatiei CCDU-Phoenix, asociatia organizatoare si partenera in programul Scolii de Formare IT din Italia.
Dupa admiterea la interviul de selectie candidatul va face o cerere de inscriere la Asociatia CCDU-Phoenix si va trimite CV-ul pe adresa de email a asociatiei: office@asociatia-phoenix.ro.
In termen de 3 zile de la interviu, candidatul va primi un raspuns. In cazul acceptarii cererii sale poate continua sau nu inregistrarea la programul de formare.
Asociația CCDU-Phoenix își rezervă dreptul de a-și alege și/sau păstra clienții; Asociația CCDU-Phoenix are dreptul profesional de a face participanților recomandarea suspendării sesiunilor de formare și/sau dezvoltare personală din cadrul programului și urmării unor sesiuni de terapie individuală (terapeutul și începerea terapiei sunt la alegerea clientului).

INREGISTRARE

Pentru înregistrare candidatul va trimite următoarele documente:

1. Copie a unui document de identitate (carte de identitate sau pașaport);
2. Copie legalizată a certificatului de calificare profesională- consilier pentru dezvoltare personală sau orice diplomă de absolvire a unor studii superioare;
4. Două fotografii tip pașaport (pe partea din spate trebuie să se scrie numele și prenumele);
6. Contractele de formare profesională semnate în 2 exemplare pentru cei 2 ani de formare (un exemplar cu ACCDU-Phoenix şi unul cu „Institutul Integral Transpersonal ITI-Şcoala de formare în Psihoterapia Transpersonală” Italia, Milano);
7. Dovada de plată a taxei de înregistrare a € 250,00.

COSTUL PROGRAMULUI DE FORMARE ESTE DE 1850 €

Suma se achita astfel:

transa 1 ↔ 250 € ↔ la inscriere si inregistrare
transa 2 ↔ 550 € ↔ inainte de I sesiuni de 5 zile
transa 3 ↔ 550 € ↔ inaintea de a II-a sesiune de 5 zile
transa 4 ↔ 500 € ↔ inaintea de a III-a sesiune de 5 zile

Plata transa 1 se poate efectua in numerar la sediul asociatiei sau in contul listat mai jos:

ASOCIATIA CENTRUL DE COMUNICARE SI DEZVOLTARE UMANA-PHOENIX (ACCDU-PHOENIX)
strada Sos. Vitan-Barzesti, nr. 5-7, sector 4, Bucuresti
CIF: 30709765
Contul Bancar RO80BTRLRONCRT0296446901
Banca Transilvania

Facturile vor fi eliberate de asociatia organizatoare (pentru transa 1) si de scoala formatoare „Institutul Integral Transpersonal ITI-Scoala de formare in Psihoterapia Transpersonala” Italia, Milano (pentru transele 2,3,4) conform contractelor de formare profesionala.

PROGRAMA DE FORMARE - EXTRAS:
I AN
1. Consilierea transpersonală. Consilierea transpersonală prin metoda Biotransenergetică.
https://www.youtube.com/user/biotransenergetica
2. Disciplinele psiho-corporale şi psiho-spirituale
3. Bazele epistemologice ale abordărilor umanistice și transpersonale
- Principii și metode ale psihologiei umaniste și transpersonale.
- Direcţii esenţiale în aceste domenii.
- Teoria nevoilor/necesităţilor.
- Potențialul de dezvoltare.
- Dimensiunea transpersonală.
4. Principiile Psihobiologiei și Anatomo-Psiho-Fiziologiei
- Sistemele vii.
- Viziunea sistemică.
- Axa hipotalamo-hipofizară.
- Hormonii, emoțiile și creierul.
- Mintea și comportamentele.
- Psihoneuroimmunologia și Psihobiologia în procesele de vindecare.
- Neurofiziologia transei.
5. Principiile Olosomaticii
- Înțelegerea semnificaţiilor disconfortului fizic pentru a facilita transformarea.
- Fiecare tulburare poate fi înțeleasă în sensul semnificaţie şi mesajului pe care îl poartă în sine și care poate ajuta individul pentru a se vindeca; puterile de autovindecare sunt în noi și le putem încuraja să acționeze.
- Organismul ca sistem: corp, corp energetic, emoții, minte, și suflet.
6. Elemente de diagnosticare energetică
- Modele energetice de diagnosticare tradițională.
- Meridiane, chakre, aură, iris.
- Citirea corpului.
- Practicile atingerii ca metodă de diagnosticare integrată, ca parte a artei dăruirii de sine.
7. Metodologia Biotransenergetică 1 - BTE 1
https://www.youtube.com/user/biotransenergetica
- Principiile Biotransenergeticii 1.
- Noi perspective în abordările umaniste și transpersonale: direcţiile esenţiale, rădăcini istorice , modele interpretative și de intervenție.
- Căile de conștientizare în BTE.
- Psihograma integrală: Punctul , Steaua, Săgețile, Vehiculele Macrocosmice , Conținuturile Macrocosmice , Vehiculele Microcosmice, Conținuturile Microcosmice, Constelații Arhetipale.

II AN
1. Metodologia Biotransenergetică-BTE 2
https://www.youtube.com/user/biotransenergetica
- Modelul integral: cele 7 dualisme; matricile și pozițiile; psihotranse II.
- Direcţii de bază ale biotransenergeticii.
- Epigenetica şi vindecarea interioară. Orientări în abordarea verbală din BTE.
2. Paradigma holistică a viziunii integral transpersonale
3. Tehnologii ale Sacrului
- Tradiţiile originale, ca de exemplu cele din cultura cultura sincretică afro –braziliană.
- Cultura transei.
- Mitul şi ritul.
4. Izomorfismul stării generale de rău/boală: citirea și intervenția pe cele 5 nivele
5. Etnopsihologie
- De la grupul tribal ca reuniune de grup, la ritualurile de inițiere ca grup terapeutic şi către o nouă eră acţiunii.
- Suferința mentală și transformarea, printre domeniile istoriei și culturii.
6. Teatrul ca terapie transpersonal integrală
7. Alegerea, analizarea și discutarea lucrării finale

CAENDARUL ANUAL este împărțit în:
- I (1 sesiune) Sesiune de deschidere de 2 zile
- III (3 sesiuni) Sesiuni a câte 5 zile * alcătuite din: Seminarii teoretice și practice, Seminarii de aplicații tehnice, exerciții practice, sesiuni individuale care vor însuma 150 de ore.
*Sesiunile de 5 zile sunt structurate astfel: în zile de miercuri-duminică. Acestea sunt susţinute de formatorii Şcolii de formare în Psihoterapie Transpersonală, Institutul Integral Transpersonal ITI, din ITALIA, Milano.
- II (2 sesiuni) Sesiuni a câte 2 zile de: Seminarii practice prin ore de dezvoltare personală şi transpersonală, exerciţii practice care vor însuma 50 de ore.
Sesiunile de 3 zile sunt structurate astfel: în zilele de sâmbătă, duminică.
Acestea sunt susţinute de ACCDU-Phoenix şi ”Asociatia de Dezvoltare Transpersonală” şi „Institute of Transpersonal Development and Psychotherapy ”Chişinău, Republica Moldova coordonate de preşedinte Lyudmila Skartsesku, psihoterapeut format în „Psihoterapie Transpersonală” la Moscova, cu formare în Respirație Holotropică, Membru în Asociația Europeană Transpersonală (EUROTAS), Manager al Programului pentru „Terapia orientată spre proces”.

Acestea vor constitui şi sesiunile de supervizare şi intervizare, obligatorii finalizării anului de formare.
Orele de supervizare pot fi suplimentate la cerere, costul lor fiind separat de cel al formării de bază.
Totalul de ore de formare într-un an este de: 200.
Datele sesiunilor de formare vor fi stabilite de comun acord cu participanţii şi în funcţie de programul formatorilor, la prima sesiune de deschidere.
Sesiunile de 5 zile se pot desfăşura în anumite locuri din ţară, locuri alese de formatorii şcolii astfel încât activitatea de practică să se desfăşoare într-un cadru natural adecvat acestui tip de formare. De asemenea, raţiunea alegerii acestui tip de susţinere este „ieşirea” din mediul odinar, obişnuit al celui care îţi doreşte formarea, concentrarea şi dedicarea pe un alt fel de participare.
Frecvență
Cursanţii care au plata taxei de înregistrare și a taxei anuale efectuate, au datoria de a participa la cursurile prevăzute în programa de formare. Cei care au absentat mai mult de 20 % din ore, nu pot lua examenul final, dar au posibilitatea de a recupera sub forma orelor de dezvoltare personală, sesiunilor de intervizare sau workshop-urilor cu teme comune formării şi desfăşurate de asociaţia organizatoare.

Prezenţa va fi făcută după sfârşitul fiecărei zile de curs prin semnarea într-un Registru de Prezenţă, obligaţie care va reveni atât participantului cât şi formatorului.
Catalogul de formare va fi de asemenea completat de către fiecare formator în parte la sfârşitul fiecărei sesiuni de formare, participantul având dreptul să cunoască rezultatele acestor evaluări la sfârşitul anului de formare.
Evaluările din cadrul formării se vor face sub forma: rapoartelor de la finele sesiunilor de formare, lucrărilor anuale, experimentelor practice, lucrării finale anuale.
Finalizarea anului de formare: presupune susţinerea unui examen scris din partea teoretică şi prezentarea a 3 rapoarte de cazuistică.

Întreruperea formării
Dacă este necesar, participatul poate solicita întreruperea formării pentru o perioadă determinată, prin depunerea unei cereri scrise la asociaţia organizatoare, în care va indica motivele și durata suspendării solicitate.
În momentul revenirii (cu excepția cazurilor de sarcină și boală), participatul, în scopul de a păstra validă perioada de formare parcursă până în acel moment, va trebui să plătească taxa de înregistrare pentru fiecare an de suspendare și 20 % din cotizaţia anuală.
La finalul celor 2 ani, se va achita o taxă de eliberare a diplomei, taxă stabilită şi anunţată de „Institutul Integral Transpersonal ITI-Şcoala de formare în Psihoterapia Transpersonală” Italia, Milano.

Formarea este acreditată de FAIP (Federaţia Asociaţiilor de Psihoterapie din Italia) şi de EUROTAS- Asociaţia Europeană Transpersonală.

Directorul de Formare:
PIER LUIGI LATTUADA
Medic, specialist în psihologie clinică, psihoterapeut.
Fomat în medicina tradițională chineză, homeoterapie, iridologie, terapie psiho-corporală.
Director al Şcolii de Formare în Psihoterapie Transpersonală.
Director al Trainingului în Consiliere Transpersonală.
Membru al conducerii FAIP ( Federația Asociațiilor Italiene de Psihoterapie).
Membru al Consiliului EUROTAS - Asociaţia Europeană Transpersonală.
Membru al Academiei de Istorie a Artelor Sanitare, Italia.
Autor al mai multor cărți și numeroase articole, care vor deveni parte din:

Bibliografie 1 - Formare Consilier Transpersonal BTE

https://www.youtube.com/user/biotransenergetica
Lattuada Louis-Pier- Per vedere bene (Pentru a vedea bine), Ed. Meb Rimini
Pier Luigi Lattuada - Potere spirituale e guarigione (Putere spirituală a vindecării), Ed. MEB Rimini
Pier Luigi Lattuada - In viaggio per risvegliarsi (Călătoria trezirii), Ed. MEB Padova
Pier Luigi Lattuada - Massaggio d\\\'amore (Masajul dragostei), Ed. MEB Padova
Pier Luigi Lattuada - Sciamanesimo brasiliano (Șamanism brazilian), Ed Anima Milano.
Pier Luigi Lattuada - Il modo ulteriore (Continuarea), Ed MEB Padova.
Pier Luigi Lattuada – Transe (Transa), Cyber Nr 32 - octombrie 1991
Lattuada - Silveira - Chakrele - Ed. MEB Rimini
Lattuada Pier Luigi –Biotransenergetica, Ed. Xenia, Milano
Lattuada Pier Luigi – Sotto stelle diverse (Sub stele diverse), Ed. Xenia Milano
Lattuada Pier Luigi -Psihologie Transpersonale- Riza Scienze Dicembre 2000
Lattuada Pier Luigi- Il Corpo del Sogno (Corpul din vis), Anima edizioni, Milano 2007
Lattuada Pier Luigi - L\\\'arte medica della guarigione interiore (Arta medicală a vindecării interioare), Ed. Franco Angeli, Milano 2008
Pier Luigi Lattuada - Biotransenergetics Edition 2, Editions ITI, Milano 2012
Coelli Diego - Di Sogno in Sogno (Vis în vis), Editions ITI, Milan 2013
Pier Luigi Lattuada - Sei un Genio (Ești un geniu), Editions ITI, Milano, 2014

Bibliografie 2 - Formare Consilier Transpersonal BTE

MIRCEA ELIADE- Şamanismul şi tehnicile arhaice ale extazului, Editura Humanitas, 2014
ROLLO MAY - Descoperirea fiinţei. Fundamentele analizei existenţiale, Editura TREI, 2013
ABRAHAM H. MASLOW - Motivaţie şi personalitate, Editura Trei, 2014
CARL R. ROGERS - Terapia centrată pe client. Practica ei actuală, implicaţii şi teorie , Editura Trei, 2015
CARL R. ROGERS - A deveni o persoană, Editura Trei, 2014
ROGER MUCCHIELLI - Faţa omului şi caracterul, Editura IRI, 2008
JAMES I. KEPNER - Procesul Corporal, Editura Gestalt Books, 2014
DANIEL GOLEMAN - Inteligenţa emoţională, Editura Curtea Veche, 2008
JON KABAT-ZINN - Meditaţia - arta de a fi conştient. Oriunde te duci, eşti deja acolo, Editura Kamala, 2008

* Formarea se desfăşoară prin ASOCIAŢIA CCDU-PHOENIX