Sambata 06 Apr 2019 - 07 Apr 2019 Inscrierile s-au incheiat
  • Credite acordate: 60
  • Numar de ore: 100
  • Cost / persoana: 4300 Lei
Judet: BUCURESTI
Localitate: Sector 1
Formular indisponibil

Specialist in Activitatea de Coaching

COACHING (termen provenit din engleza: antrenare sau antrenament) este o forma de dezvoltare in care o persoana denumita coach, sprijina o alta persoana care invata sau un client in realizarea unui obiectiv personal sau profesional concret furnizandu-i sfaturi, formare si indrumare.

Coachingul a primit si o serie de definitii. Una dintre acestea apartine lui John Whitmore care afirma: „Coachingul inseamna a elibera potentialul persoanelor pentru a maximiza propria lor performanta. Inseamna a-i ajuta pe oameni sa invete ei insisi mai degraba decat a-i invata propriu-zis ceva.” 
Asrfel, coachul este un facilitator al schimbarii prin care trece clientul din starea actuala catre cea dorita (o viata implinita, o mai buna performanta, etc.). O alta definitie este data de Joseph O’Connor si Andrea Lages: „Coaching-ul se refera la schimbare, la a aduce lucruri noi in vietile oamenilor.[...] Schimbarile sunt generate de vise despre o viata mai buna. [...] Coaching-ul va declansa imaginatia, fiind in acelasi timp, extrem de practic in lumea reala. El lucreaza cu teluri si realizari, creand o legatura intre lumea viselor si cea a realitatilor.”

In Romania, coachingul a devenit foarte bine cunoscut in ultimii ani.
Exista multe tipuri sau sisteme de coaching – si se poate spune ca fiecare coach are propria sa cale de a-si conduce clientul catre telurile pozitive pe care acesta si le-a stabilit. Exista coaching eclectic, coaching specific - neuro-semantica, coaching sistemic, focusing, etc. - sau coaching informal, de exemplu coachingul bazat pe principii spirituale.
Astfel, sunt intalnite formele:

1. Business Coaching: “executive”, “corporate”, “career”, “leadership” coaching etc., adresat cresterii performantei in plan profesional - de la abilitati de comunicare la cele manageriale, de branding personal si multe altele.

2. Life Coaching: se adreseaza vietii personale, acolo unde oamenii vor sa sa-si defineasca mai bine obiectivele, sa-si identifice blocajele, sa aiba mai multa incredere in fortele proprii si sa gaseasca cele mai bune solutii. Printre acestea mai putem enumera: dezvoltarea capacitatii de a stabili relatii mai bune, de a ajunge sa comunice eficient, sa isi stabileasca obiective de lucru cu sine pentru a atinge un echilibru, o autocunoastere de sine, autocontrol, sanatate etc.

Coachingul are ca si principiu de baza convingerea ca orice om are in el toate resursele necesare atingerii obiectivelor benefice pe care si le poate propune. ”Nu se bazeaza pe  conceptul de personalitate, asa cum este el formulat de psihologia academica, si considera ca acest concept - desi are anumite beneficii - limiteaza viziunea asupra fiintei umane si asupra accesului la potentialul ei imens, dintre care o parte este, aproape intotdeauna, latent. Opereaza atat cu mintea constienta, cat si cu subconstientul, in functie de tipul si metoda de coaching.”

Ca sa inelegem mai bine ce este coachingul, vom imprumuta schema detaliata de alte scoli de coaching asupra ideii despre ce nu este coachingul?

”1. Nu este psihoterapie: aceasta presupune existenta unei afectiuni psihice si a unui psihodiagnostic, precum si a unor metode de remediere.

2. Nu este consiliere psihologica: consilierea se adreseaza indivizilor sanatosi, are in centru evaluarea psihologica si sfatuirea clientului, in scopuri adaptative.

3. Nu este mentoring: acest proces presupune ca un expert intr-un domeniu profesional anume sa “ia sub aripa protectoare” si sa il supervizeze pe un alt coleg, cu un grad de experienta mai mic.

4. Nu este training: nivel in care grupuri de oameni sunt instruiti, in cadrul unui proces de formare cu  tema specifica.”

Din anul 2013, aceasta activitate a fost transformata in ocupatie, regasindu-se in Romania in Codul Ocupatiilor din Romania sub denumirea de: Specialist in Activitatea de Coaching - cod COR 242412. Autoritatea Nationala pentru Calificari Profesionale din Romania (ANC), sub egida Ministerului Educatiei si Ministerului Muncii, reglementeaza si coordoneaza cadrul general al educatiei si formarii profesionale continue a adultilor. Astfel, prin autorizarea acestui curs de catre ANC, certificatele finale de absolvire pentru ocupaţia: Specialist in Activitatea de Coaching - cod COR 242412, vor fi eliberate tot de catre ANC, dupa ce furnizorul de formare profesionala isi finalizeaza activitatea de formare profesionala si sustine impreuna cu o Comisie delegata de ANC un examen final.

Conform standardului ocupational pentru Cursul Specialist in activitatea de coaching, la final, vei dobandi competente in domeniile:

- Fundamentele coachingului
- Coaching  personal si organizational
- Etica si standarde profesionale in coaching
- Stabilirea relatiei de coaching
- Comunicare in coaching
- Atitudinea de coach
- Tehnici de coaching
- Evaluarea performantei (metode)
- Auto-dezvoltare si auto-perfectionare
- Managementul contractului de coaching
- Marketingul serviciilor de coaching
- Experienta practica de coaching

Durata de pregatire a programului de specializare Specialist in activitatea de coaching e de 360 de ore, structurata astfel:

- 180 formare (pregatire teoretica- 60 ore; activitati practice- 120 ore)
- 60 ore Sesiuni de coaching sustinute independent cu minim 5 persoane diferite
- 120 ore de studiu individual finalizat cu un proiect de absolvire care cuprinde:
-un portofoliu cu evidenţa şedinţelor de coaching realizate;
-un material cu detaliile referitoare la rezultatele auto-observarii.

Activitatea teoretica si practica in clasa se va realiza pe parcursul a 5 module, desfasurate in weekenduri (cate aproximativ 20 ore / weekend ):

1 Modul - septembrie 2019
2 Modul /3 Modul- octombrie 2019
3 Modul/4 Modul - noiembrie 2019
5 Modul - decembrie 2019

COST:
4400 ron (in 4 rate pana la inceputul modulului 4) (inclusa taxa de examen)

4300 ron (in 2 rate pana la inceputul modulului 3) (inclusa taxa de examen)

CONDITII DE INSCRIERE:

- studii superioare – cu diploma de licenta sau adeverinta de sustinere a licentei

Acte necesare inscrierii:

- copie BI/CI
- copie certificat de nastere
- copie diploma de studii (diploma/adeverinta de licenta)
- copie certificat de casatorie (pentru doamne daca este cazul)

Certificate obtinute la final:

- la incheierea cursului se va elibera de catre asociatia formatoare Asociatia CCDU-Phoenix, adeverinta de finalizare a acestuia;

- dupa examinarea efectuata de Comisia ANC, se elibereaza Certificat de absolvire pentru ocupatia Specialist in Activitatea de Coaching, insotit de Supliment descriptiv pentru competente- asociatia formatoare are autorizatia valabila din ianuarie 2019;

- absolventii cursului Specialist in Activitatea de Coaching, care au finalizat studii superioare in domeniul psihologiei si sunt psihologi cu drept de libera practica autorizati la Colegiul Psihologilor din Romania, vor primi diploma de participare cu un numar de 60 de credite CPR, Comisiile Psihologie Clinica si Psihoterapie si Psihologie Educationala-Psihopedagogie Speciala (acordate de Colegiul Psihologilor din Romania)-in curs de creditare;

- absolventii cursului Specialist in Activitatea de Coaching, care sunt cadre didactice, vor primi diploma de participare cu un numar de 20 de credite MEN (acordate de Ministerul Educatiei din Romania)-in curs de creditare;

- absolventii cursului Specialist in Activitatea de Coaching, care sunt studenti la alte facultati / masteranzi vor primi adeverinta de practica de 60/80 de ore, acordata de Asociatia CCDU-Phoenix.

Certificatele se elibereaza in conformitate cu OG 129/2000 republicata, in baza autorizatiei emise de ANC (Autoritatea Nationala pentru calificari).

Costul oricarui curs de formare, autorizat ANC, se poate deduce din impozitul pe profit / venit conform art 34 din OG 129/2000, republicata care prevede ca “societatile comerciale, companiile, societatile nationale, unitatile cooperatiste, regiile autonome si alte institutii pot efectua cheltuieli pentru formarea profesionala a salariatilor, cheltuieli care se deduc, dupa caz, din impozitul pe profit sau din impozitul pe venit”.


FORMATORI:

Inainte de a alege unde facem un asemenea curs, este indicat sa privim cum ne alegem formatorul, coach-ul ?
Recomandarea noastra este sa luati in considerare experienta si pregatirea coachului / formatorului.
Cu un coach / formator bun ati putea achizitiona informatii si cunostinte care sa echivaleze poate 2-3 ani de facultate sau alte cursuri de specializare / perfectionare profesionala. De asemenea, dupa lucrul individual si in grupuri, sub conducerea acestuia/acestora, ati putea sesiza schimbari la nivel individual, intrapersonal si interpersonal/interrelational, deosebite si echivalente unei munci individuale de alta natura care s-ar putea intinde pe mai multi ani.

Si mai ales, nu uitati sa va lasati sa aflati ce simtiti cand ne cititi moto-ul:
”NiMiC Nu EsTe InTaMpLaToR In ViAtA Ta.
Esti in locul si momentul potrivit pentru tine. Esti alaturi de oamenii de care ai nevoie. Suntem cei care am ales sa fim impreuna pentru voi.”


TEODORA POHOATA - este Master in Programare Neurolingvistica (NLP) si Coach NLP certificat de ANC (Autoritatea Nationala pentru Calificari) si avand de asemenea o tripla certificare internationala de la Society of NLP (SUA), International Association of NLP (IANLP – Elvetia) si International Association of NLP Institutes (IN – Germania), cu peste sase ani de studii certificate in domeniul dezvoltarii personale.
Teodora aduce plusvaloare pentru clientii sai de coaching si datorita experientei de peste 20 de ani ca Marketer, Director de Marketing si coordonator de echipe interdepartamentale de peste 150 de persoane din companii multinationale si romanesti de telecom si IT: Connex / Vodafone, UPC, Dial Telecom si Star Storage, unde a creat si a coordonat implementarea programelor de Loializare si Retentie a clientilor, de self-care, PR etc.

COMANEANU MARIA - este psiholog principal cu drept de libera practica in domeniile psihologiei clinice, psihologiei educationale-psihopedagogiei speciale, psihoterapeut specialist in hipnoza clinica, relaxare si terapie Ericksoniana, psihoterapie cognitiv-comportamentala si rational-emotiva, psihodrama, psiho-oncologie, cu specializari in psihoterapie transpersonala, in metoda proiectiv-metaforica si de terapie psihologica asistata cu cardurile psihologice, practicant al metodei modificabilitatii cognitive structurale, psiholog specialist in psihologia organizatiilor, supervizor profesional in 4 domenii pentru psihologi, practicant al metodelor terapeutice complementare din domeniul medicinei energetice si psihologiei spirituale, consilier pentru dezvoltare personala, formator, experienta de 25 de ani in domeniu.


INSCRIERE:

Inscrierea se realizeaza la adresa de email: comaneanu_maria@yahoo.com. Detalii si alte informatii pe email sau la tel. 0734218855 Comaneanu Maria-Luni-Vineri, orele 09.30–18.00).


CONT BANCAR:

ASOCIATIA CENTRUL DE COMUNICARE SI DEZVOLTARE UMANA-PHOENIX
Sediul: str. Leopardului nr. 23 B, sector 5, Bucuresti
CIF: 30709765
Contul bancar: RO80BTRLRONCRT0296446901
Banca Transilvania

VA ASTEPTAM!

*Asociatia CCDU-PHOENIX isi rezerva dreptul de a-si alege si/sau pastra clientii.