Vineri 05 Oct 2018 - 07 Oct 2018 Inscrierile s-au incheiat
  • Credite acordate: -
  • Numar de ore: -
  • Cost / persoana: 700 Lei
  • Tematica: Descarca
Judet: Constanta
Localitate: Constanta
Formular indisponibil
Consilier pentru Dezvoltare Personala - Constanta  10.2018-OFERTA PRET 700 ron

Consilier pentru Dezvoltare Personala

Acest curs se va sustine pe tot parcursul anului la o data ulterioara definitivarii formarii grupei si de comun acord cu participantii. De asemenea, poate fi sustinut in orice localitate, daca se formeaza o grupa de minim 15 cursanti. In acest caz se va include un cost suplimentar minim de deplasare, variabil in functie de locatie.

Cursul este de calificare profesionala, acreditat ANC (fost CNFPA) si recunoscut U.E. La finele acestuia participantii vor primi certificat de absolvire de competenta profesionala pentru ocupatia de Consilier pentru Dezvoltare Personala (cod COR 242324), avand antetul Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Inovarii, Tineretului si Sportului si international prin Conventia de la HAGA.

Este si poate deveni o calificare profesionala dand o posibilitate de angajare pentru multi dintre cei ce sunt studenti la orice forma de master sau proaspat absolventi cu DIPLOMA DE LICENTA.

SE ACCEPTA PARTICIPANTII cu STUDII MEDII, care doresc achizitia de cunostinte in acest domeniu. Acestora li se elibereaza certificat de participare eliberat de asociatia formatoare.

La final, se acorda:

Posibilitatea practicarii ocupatiei de consilier pentru dezvoltare personala in cadrul propriului CABINET INDIVIDUAL DE CONSILIER PENTRU DEZVOLTARE PERSONALA/forma juridica PERSOANA FIZICA AUTORIZATA

TIP CURS: Autorizat ANC

PERIOADA:

05 → 07 OCTOMBRIE 2018 + EXAMEN ANC: 07 OCTOMBRIE 2018

LOCALITATEA: CONSTANTA

PROGRAM

07 OCTOMBRIE 2018 =12,00-19,30
08 OCTOMBRIE 2018 = 8,30-13,30= curs (13,30-14,30= pauza mare masa) 14,30-18,30= curs
09 OCTOMBRIE 2018 = 9,00-13,30/14,00= curs (13,30/14,00-14,30/15,00= pauza mare masa) 14,30/15,00-17,00= examen

PRET:
la cel mai MIC pret – 700 RON+
100 RON TAXA DE EXAMEN

COSTUL CURSULUI ESTE CU REDUCERE DOAR PENTRU ACEASTA GRUPA= 800 LEI (700 LEI CURS+100 TAXĂ DE EXAMINARE)

CONDITII DE INSCRIERE

STUDII SUPERIOARE

ACTE OBLIGATORII NECESARE INSCRERII

copie CI
copie certificat de nastere
copie certificat de casatorie (in cazul schimbarii numelui)
copie diploma de studii superioare

!!!OFERTĂ: PACHET CURSURI ANC= CONSILIER DEZVOLTARE PERSONALĂ+FORMATOR= NU SE VA PLATI TAXA DE EXAMEN LA CURSUL FORMATOR!!!

<FORMATOR>
autorizat de
Autoritatea Naţională pentru Calificări
(Ministerul Educaţiei şi Ministerul Muncii)
la cel mai MIC preţ
la 400 ron (+55 ron taxa de examen)

DATE SUSȚINERE CURS FORMATOR:

CONSTANȚA - 13-14.10.2018+ EXAMEN ANC: 14.10.2018
BUCUREŞTI –03-04.11.2018 + EXAMEN ANC: 04.11.2018
CONSTANȚA - 17-18.11.2018+ EXAMEN ANC: 18.11.2018

Condiții de înscriere curs Formator:
absolvenți de studii superioare (orice domeniu)


Cursul Consilier pentru Dezvoltare Personala este un curs care acordă o competență profesională și este acreditat ANC ( fost CNFPA) şi recunoscut U.E. La finele acestuia participanţii vor primi certificat de absolvire de competenţă profesională.
Pentru inscrieri completati FORMULARUL ! FORMULARUL COMPLETAT SE TRIMITE SI PE ADRESA EMAIL: comaneanu_maria@yahoo.com (detalii telefonice la 0734218855 Comaneanu Maria)

Avantaje:
- Învățarea este activă, practică, logică și nu necesită alocarea unui timp special pentru pregătirea de examen.
- Examenul final se va susține, ”la final”, adică, în ultima zi a perioadei de formare.
- Certificatul de Specializare eliberat de Autoritatea Națională a Calificărilor Profesionale din România se va elibera în max.15 zile de la absolvire.
- Formatorii au o experiență în domeniul psihologiei aplicate de 15 ani și respectiv 25 de ani.
- Cursul a fost creat pornindu-se de la propria cazuistică și de la experiența de formare îndelungată profesională.
- Absolvenții acestui curs vor beneficia de reducere de 30 % la workshop-ul: <EVALUAREA COMPLEXĂ PSIHOLOGICĂ și TEHNICILE PROIECTIVE > TEHNICILE SI TESTELE CVASI-PROIECTIVE ȘI IMPORTANȚA LOR ÎN EVALUAREA ȘI CONSILIEREA CLIENTULUI , în care se vor prezenta și lucra tehnici importante de asistenţă, consultanţă și intervenţie personală precum tehnicile cvasiproiective: TV - test proiectiv de identificare a calitatilor si defectelor personale si ale altor persoane;- P6I, CCSSR si Testul Cuibul - 3 teste proiective bazate pe tehnica povestii desenate in imagini, prin care se va identifica problema clientului, tipul ei dar si o prima pista a solutiilor;- Testul Familiei; - Testul Atomul Social, lucrat in 2 variante: una adresata evaluarii si consilierii individuale si una adresata lucrului cu grupul;- TVP - test al constientizari piramidei valorilor personale printr-o tehnica speciala care va remarca principalele categorii de persoane in raport cu care ne maifestam sau nu propriile valori;- Povestile Celtice - tehnica povestii scrise ne va apropia de eleganta tehnica a metaforei prin care vom construi puntea dintre ceea ce stim si ceea ce am vrea sa stim;- Cardurile psihologice ș.a. De asemenea se va arăta practic cum se poate conduce un proces de consiliere pentru dezvoltare personală după aplicarea acestor tehnici și chiar în timpul aplicării lor. Se va exemplifica cu o cazuistică bogată. (reducerea se poate aplica pentru cei care achită integral cursul de Consilier pentru Dezvoltare Personală, până pe data de 15.06.2018 și astfel vor putea participa la acest curs, în București în 16.06.2018 și în Constanța în 30.06.2018 sau în toamna 2018 când acest curs se va relua după vacanța de vară- detalii pe site: www.asociatia-phoenix.ro)

Coordonatori curs:
Comăneanu Maria - Psihoterapeut Specialist/ Psiholog Principal educaţional special /Supervizor Profesional/ Formator/ Consilier pentru Dezvoltare Personală, cu o experiență practică de 22 de ani numai în domeniul psihologiei, psihoterapiei (hipnoză clinică ericksoniană, psihoterapie cognitiv-comportamentală, rațional-emotivă, psihodramă, experiențială), psihopedagogiei, formării profesionale.

Borugă Bianca - Psiholog autonom educaţional special/Manager Educational/ Supervizor Profesional/ Consilier pentru dezvoltare personala/ Formator cu o experiență practică de 16 ani numai în domeniul psihologiei, pedagogiei și psihopedagogiei, formării profesionale.

Rohan Roxana - Psiholog autonom cu drept de libera practica, Psihoterapeut Hipnoza clinica, relaxare si terapie ericksoniana, Psihoterapie de cuplu, consiliere premaritala, Psihoterapie pozitiva, Psihopedagog special, Consilier psihologic si vocational, Consilier pentru dezvoltare personala, Formator.

CONDIȚIE OBLIGATORIE PENTRU ÎNSCRIERE:
STUDII SUPERIOARE finalizate prin examen de licență (indiferent profilul de activitate) (se acceptă adeverința de absolvire).

Este un curs de specializare profesională, care la final, acordă:

• Posibilitatea practicarii ocupatiei de consilier pentru dezvoltare personală în cadrul CABINETULUI TĂU INDIVIDUAL/forma juridică PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ;
• CERTIFICAT DE ABSOLVIRE DE COMPETENŢĂ PROFESIONALĂ pentru ocupaţia de Consilier pentru Dezvoltare Personală (cod COR 242324), având antetul Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Inovării, Tineretului şi Sportului şi International prin Convenţia de la HAGA.
• Tipul certificatului eliberat:
• !!ATENȚIE!!- Spre deosebire de alte cursuri cu aceeași denumire și cod COR 242324, noi oferim toate CATEGORIILE DE UNITĂŢI DE COMPETENŢĂ (3 Unităţi de competenţă generale și 4 Unităţi de competenţă specifice) conform Standardului Ocupaţional în vigoare. Acest lucru vă asigură un mai mare câmp de acțiune profesională.

Unităţi de competenţă
1: Organizarea activităţii proprii
2: Aplicarea prevederilor legale referitoare la sănătatea şi securitatea în muncă şi în domeniul situaţiilor de urgenţă
3: Dezvoltarea propriei cariere
4: Crearea spaţiului de interacţiune cu persoanele consiliate
5: Investigarea situaţiilor problemă
6: Explorarea soluţiilor potenţiale ale situaţiilor problemă
7: Consilierea privind modalităţile de dezvoltare personală

Prezentul certificat este însoţit de un Supliment descriptiv în care se regăsesc unităţile de competenţă specifice cursului (în cadrul ACCDU-Phoenix – 7 UC).
Alte Diplome/Certificate pe care ACCDU-Phoenix le poate elibera:
• DIPLOMĂ SPECIALĂ de participare la curs de perfecţionare profesională necesar la dosarul personal pentru cadrele didactice (care solicită);

• Studenţii la master pot primi pe lângă Certificatul de Absolvire și adeverinţe de participare (ce pot fi folosite ca şi certificate de practică, în baza acelor activităţi practice ale cursului) din partea ACCDU – Phoenix.

Cursul de competență profesională este acreditat ANC ( fost CNFPA) şi recunoscut U.E. La finele acestuia participanţii vor primi certificat de absolvire de competenţă profesională pentru ocupaţia de Consilier pentru Dezvoltare Personală (cod COR 242324), având antetul Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Inovării, Tineretului şi Sportului şi internațional prin Convenţia de la HAGA.
Costul unui curs de formare, autorizat ANC ( fost CNFPA), se poate deduce din impozitul pe profit venit conform art. 34 din OG 129/2000, republicată, care prevede că -\\\\\\\"societăţile comerciale, companiile şi societăţile naţionale, unităţile cooperatiste, regiile autonome şi alte instituţii pot efectua cheltuieli-\\\\\\\".

TEMATICA CURS:
1. Ce este Consilierea pentru Dezvoltare Personală: definiţie conform standardului ocupaţional ANC, conditii de acces in aceasta profesia competenţe, cunoştinţe, abilităţi, atitudini/ comportamente, deontologie;
2. Autorizarea Cabinetul de Consiliere pentru Dezvoltare Personală:
spatiul de desfasurare a activitatilor, dotarea spatiului de consiliere pentru dezvoltare personala, evidenta profesionala -model registre, contracte, fise evidenta, fise de consemnare, evidenta contabilă ;
3. Ce este şi ce nu este consilierul pentru dezvoltare personala;
Diferentele dintre consilierul pentru dezvoltare personala si psiholog, psihoterapeut, consilierul psihologic, coach, mentor, terapeut alternativ, complementar, integrativ, spiritual;
4. Cand o persoana are nevoie de consilierul pentru dezvoltare
personala?; Principalele teme de viata cu care un consilier pentru dezvoltare personala va lucra si care sunt temele de viata care nu intra in competenta sa;
5. Competentele profesionale ale consilierului pentru dezvoltare
personala conform standardului ocupational al ANC: amenajarea
spatiului de lucru, stabilirea contactului emotional cu clientul, condiţii de colaborare, investigarea si identificarea solutiilor potentiale la situatia problema;
5. Modalitati generale de lucru; modalităţile de dezvoltare personala;
6. Comportamentul unui consilier, eficienţa unei consilieri pentru
dezvoltare personala;
7. Calitatile unui consilier eficient, tiplologii de consilieri, erori si practici negative ce pot apare in consilierea pentru dezvoltare personala;
8. Evaluarea clientului in principal pentru a afla daca este sau nu potrivit pentru un proces de consiliere pentru dezvoltare personala sau pentru un proces de psihoterapie catre care sa il ghideze;
9. Evaluarea clientului pentru identificarea situatiei/situatiilor de viata
(numite cnf. ANC problematice) cu care clientul se prezinta la consilerea pentru dezvoltare personala individuala sau de grup ;
10. Instrumente de evaluare care sunt de competenta unui consilier
pentru dezvoltare personala: Instrumentele de evaluare standardizate, nestandardizate, de tip A, fise, modele de contracte, scale, foi de consemnare, liste de intrebari de evaluare a clientului;
11. Tipurile si tipologiile de clienti;
12. Intocmirea concluziilor/raportului evaluarii particularitatilor si/sau
caracteristicilor persoanelor consiliate: echilibrul emoţional, volumul si dinamica verbala, atitudinea , reactiile la stimuli diversi etc. (cnf. indicatilor standardului ocupational al ANC);
13. Evaluare versus Judecata, Obiectivitate versus Subiectivism in actul consilierii pentru dezvoltare personala;
14. Tipuri, Modele şi Metode de consiliere pentru dezvoltare personala; Abordarea problemele delimitate: modelul de consiliere RIS, metode de lucru , tehnici de consiliere individu;
17. Tipuri de interventii in consilierea pentru dezvoltare personala - Tehnici de lucru precum: desenul, culoarea, miscarea, sunetele-muzica, simbolurile, tehnicilie din art-terapie, povestea-metaforele, tehnicile de imagerie dirijata; tehnici si metode de lucru cu emotiile-sentimentele, cu starile-dispozitiile, cu actiunile verbale si non-verbale, cu gandurile constructive si gandurile distructive, tehnici de lucru pe relatia gand-emotie/sentiment-comportament, tehnici de invatare, externalizarea problemei, trasarea istoriei problemei, explorarea efectelor problemei, pozitionarea in contextul de viata al clientului, deconstructia/demontarea problemei, transformarea informatiilor negative, elaborarea solutiilor potentiale ale situatiilor problematice: identificarea solutiilor, crearea de alternative, verificarea sau repoziţionarea in contextul de viata al clientului. ş.a.;
18. Criterii de evaluare a succesului consilierii pentru dezvoltare
personala; Terminarea consilierii si urmarirea starii clientului; Numarul de sedinte/intalniri de consiliere pentru dezvoltare personala recomandate;
19. In contextul inexistentei unei deontolgii profesionale, prezentam cateva probleme de responsabilitate si etica.

Impreuna vom realiza Ateliere Speciale de Lucru individual si/sau in echipe. APLICATII PRACTICE - după fiecare etapă de predare a noțiunilor de mai sus, se lucreaza practic. Exercitiile/jocurile/tehnicile se aplica mai intai individual/ in grup, lasand cursantul sa identifice scopul si rolul acestora si trecand astfel, mai intai prin filtrul personal, prin observarea si analizarea manifestarilor celorlalti participanti si apoi se va explica alegerea acestora, functionalitatea lor.

ADRESA SĂLII DE DESFĂŞURARE
Constanta-Centrul de Dezvoltare Personala
(detalii adresă: la înscriere)


TIPUL CERTIFICATULUI ELIBEREAT

♦ATENTIE♦

Spre deosebire de alte cursuri cu aceeasi denumire si cod COR 242324, noi oferim toate CATEGORIILE DE UNITATI DE COMPETENTA (3 Unitati de competenta generale și 4 Unitati de competenta specifice) conform Standardului Ocupational in vigoare. Acest lucru va asigura un mai mare camp de actiune profesionala si oportunitati de colaborare cu institutii care au obligativitatea angajarii de consilieri cu certificare pe toate competentele.

Prezentul certificat este insotit de un Supliment descriptiv in care se regasesc unitatile de competenta specifice cursului (in cadrul ACCDU-Phoenix – 7 UC).

Certificat de calificare profesională eliberat de Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale şi Persoanelor Varstnice şi Ministerul Educatiei, Cercetarii, Inovarii, Tineretului si Sportului, prin ANC-Autoritatea Nationala pentru Calificari (CNFPA) se elibereaza la sfarsitul cursului, in urma unui examen.

Prezentul certificat este insotit de un Supliment descriptiv in care se regasesc unitatile de competenta specifice cursului.

Costul unui curs de formare, autorizat ANC (fost CNFPA), se poate deduce din impozitul pe profit / venit conform art 34 din OG 129/2000, republicata, care prevede ca “societatile comerciale, companiile si societatile nationale, unitatile cooperatiste, regiile autonome si alte institutii pot efectua cheltuieli”.

Consilierul pentru dezvoltare personala este o noua ocupatie care se deosebeste de activitatile de psihoterapie, psihiatrie sau consiliere psihologica ce fac obiectul meseriei de psiholog sau/si psihoterapeut. Insa, consilierul pentru dezvoltare personala este un specialist care poate lucra cu persoane sanatoase din punct de vedere psihic.

Pentru aceasta el va invata in cadrul acestui curs cum sa le evalueze astfel incat sa poata delimita sanatatea psihica de boala sau suferinta psihica.De asemenea, va invata cum sa exploreze cat mai adecvat, corect si obiectiv personalitatea clientilor sai, astfel incat sa poata trece la nivelul dezvoltarii capacitatii de asculare, surprindere a detaliilor importante procesului de consiliere, comunicare prin intrebari si mesaje potrivite fiecarui de tip de moment si client.

Consilierul de dezvoltare personala poate lucra in mod independent, ca persoana fizica autorizata, sau ca angajat al unor organizatii sau institutii cu domenii variate de activitate, elaborand programe speciale atat individuale cat si de grup in scopul atingerii performantelor fortei de munca scontate de angajatori si venind permanent in ajutorul departamentelor companiilor dar si managerilor acestora.

Dar, pentru realizarea acestora si ridicarea la standardele pe care multi angajatori sau clienti le doresc din partea consilierilor lor de dezvoltare personala este nevoie de anumite cunostinte.


DATA LIMITĂ ÎNSCRIERE:

Înscrierea se consideră confirmată abia după achitarea unei sume de 100 ron din costul integral al cursului până la data de 30.09.2018 (şi anunţarea în mod individual a acestui lucru prin e-mail pentru a putea verifica şi trimite confirmarea finală de înscriere).
Cealaltă parte din cost, se achită în prima zi a cursului, atunci când are loc înmânarea mapei cu documentaţia de curs, materialele de lucru.
Achitarea acestui avans are o raţiune pur organizatorică → certitudinea formării grupei, pregătirea echipei asociaţiei cu mape, diplome, sală.
! Dacă acest curs se va amâna pe motivul neconstituirii grupei (lucru transmis cu cel puţin 5 zile înainte) şi nu se doreşte păstrarea plăţii avansului, acesta va fi restituit după ce se trimite: un nr. de cont, numele/prenumele, cnp-ul/datele instituţiei, pentru returnare prin internet banking.

Acte necesare participării: BI/CI

Plata se face cu specificaţia: „Constanta Dezvoltare” la:

CONT BANCAR:

ASOCIATIA CENTRUL DE COMUNICARE SI DEZVOLTARE UMANĂ-PHOENIX
Sediul: str. Şos. Vitan-Bârzeşti, nr. 5-7, sector 4, București
CIF: 30709765
Contul Bancar: RO80BTRLRONCRT0296446901
Banca: Banca Transilvania


*Asociația CCDU-PHOENIX își rezervă dreptul de a-și alege și/sau păstra clienții.